HOE KIES IK DE JUISTE FIETSMAAT

  HOE KIES IK DE JUISTE FIETSMAAT

  Heeft jouw vrolijke kleuter of little fashionista weer een groeispurt gehad en is hij of zij toe aan een nieuwe kinderfiets? Het assortiment van Alpina is geschikt voor kinderen in de leeftijd van ongeveer 2 t/m 12 jaar. Alleen zegt de leeftijd van je kind niet zoveel. Het ene kind van 6 kan groter of kleiner zijn dan het andere. Maar hoe kies je dan de juiste maat voor je zoon of dochter? Dat kan in 4 handige stappen!

  De maat van een kinderfiets wordt weergegeven in inches (1 inch = 2,54 cm), dit is eigenlijk de diameter van de fietsband. Alpina maakt het je makkelijk door deze maat te koppelen aan de kledingmaat (deze is matching met de lengte van je kind) en de binnenbeenlengte (deze is matching met de hoogte van het fietszadel in de laagste stand). Beide maten geven een indicatie van de fietsmaat die je nodig hebt voor je kind.

  STAP 1.

  METEN IS WETEN

  De kledingmaat (matching met de lengte) van je kind weet je vast wel. Iets nauwkeuriger is het opmeten van de binnenbeenlengte van je kind. Deze maat meet je door met de voeten ongeveer 15 cm uit elkaar te gaan staan en vervolgens de maat op te meten tussen de grond en kruishoogte.

  Koop een kinderfiets nooit ‘op de groei’. Voor beginnende fietsertjes is het fijn als ze, zittend op het zadel, met de voeten goed bij de trappers kunnen. Om zonder vallen op- en af te stappen en goed hun balans te houden, moeten kinderen hun beide voeten op de grond kunnen zetten. Wel zo veilig!

  Alpina Tip!

  STAP 2.

  CHECK DE TABEL VOOR DE JUISTE FIETSMAAT.

  Alpina Maattabel

  STAP 3.

  LEREN IS... PROBEREN!

  Wil je zeker weten op welke fietsmaat of -model je kind zich echt veilig en zeker voelt? Laat je adviseren door een kinderfietsspecialist en laat je zoon of dochter een testritje maken. 

  STAP 4.

  CHECK, CHECK, DOUBLE CHECK

  Je kind blijft natuurlijk nog doorgroeien! Daarom is het belangrijk om de fiets af en toe bij te stellen. Het zadel en het stuur kunnen gemakkelijk omhoog gezet worden. Zorg er wel voor dat je kind de grond probleemloos kan raken en niet met gestrekte benen fietst. Met een fiets op de juiste maat kunnen kinderen beter op- en afstappen, alles onder controle. 

  Controleer de Alpina-kinderfiets voor de zekerheid elke maand. Check of er geen onderdelen zijn losgetrild. Test of de remmen en de verlichting nog goed werken. Denk je ook aan het oppompen van de banden?

  Fiets je eigen weg

  Volop keuze in de mooiste kinderfietsen!

  Alpina Clubb meisjesfiets default_alpina 320x320

  Alpina Clubb meisjesfiets

  20 inch

  Alpina Cargo meisjesfiets default_alpina 320x320

  Alpina Cargo meisjesfiets

  16 inch

  Alpina Mood meisjesfiets default_alpina 320x320

  Alpina Mood meisjesfiets

  24 inch

  Alpina Ocean meisjesfiets default_alpina 320x320

  Alpina Ocean meisjesfiets

  16 inch