Service & Garantie Alpina Fietsen

  Veelgestelde vragen

  Algemeen

  • Hoe weet ik wat voor framemaat ik moet hebben?

   De kledingmaat (matching met de lengte) van je kind weet je vast wel. Iets nauwkeuriger is het opmeten van de binnenbeenlengte van je kind. Deze maat meet je door met de voeten ongeveer 15 cm uit elkaar te gaan staan en vervolgens de maat op te meten tussen de grond en kruishoogte. Alle informatie over de juiste fietsmaat vind je op onze speciale 'fietsmaat' pagina.

   Wil je zeker weten dat je de ideale framemaat hebt uitgekozen? Laat je dan informeren door een verkoper bij een Alpina verkooppunt.

  • Ik wil extra sleutels bestellen. Waar kan ik dat doen?
   Je kunt extra sleutels laten maken bij een sleutelmaker bij jou in de buurt.
  • Ik heb lakschade aan mijn fiets. Wat kan ik het beste doen?
   Voor lichte beschadigingen kun je een lakstift bestellen waarmee je lelijke plekjes kunt verdoezelen. Voor de fietsmodellen vanaf 2012 zijn in de meeste gevallen lakstiften beschikbaar  - geef hiervoor je framenummer door om zeker te weten dat je de juiste kleur lakstift hebt. Heb je een oudere fiets? Dan kijken we welke kleur hier het dichtst bij in de buurt komt. Je Alpina-verkooppunt kan je hierover advies geven en zorgen dat je de juiste lakstift bestelt.Als je een lakstift gaat gebruiken, test dan eerst op een onopvallend stuk of de kleur daadwerkelijk klopt. De lak kan verkleuren onder invloed van de zon, waardoor er toch verschil in kleur kan zitten. 

  Garantie

  • Wat zijn de garantievoorwaarden van Alpina-fietsen?

   Op al onze fietsen zijn onze garantievoorwaarden van toepassing. Hierin staat onder andere aangegeven hoe lang de garantieperiode is en op welke onderdelen je garantie hebt. Voor de exacte garantievoorwaarden verwijzen wij je graag naar de gebruikershandleiding.

   Deze handleiding kunt u vinden op de pagina garantievoorwaarden. Voor garantiebeoordelingen verwijzen wij je door naar een Alpina-verkooppunt bij jou in de buurt, zij kunnen je daarin adviseren.

  • Wat moet ik doen bij een mankement binnen de garantieperiode?
   Je kunt het beste terug gaan naar het Alpina-verkooppunt. Als fietsspecialist kan hij in veel gevallen direct een oplossing aandragen. Wanneer dit niet lukt, zullen zij contact opnemen met de afdeling Service & Garantie van Alpina. Samen proberen wij dan tot een oplossing te komen.
  • Ik kom er met mijn Alpina-dealer niet uit over de garantie. Wat kan ik doen?
   Als het gaat over garantie, dan wordt de eerste beoordeling door het Alpina-verkooppunt gedaan. Bij vragen kunnen zij bij onze service-afdeling terecht. In het geval van twijfel of discussie kan het betreffende onderdeel door het Alpina-verkooppunt ter beoordeling naar de afdeling Service & Garantie van Alpina opgestuurd worden. In het geval van garantie/coulance wordt het onderdeel aan de winkel vergoed. Buiten de Alpina-verkooppunten om worden er geen vergoedingen gedaan.
  • Ik ben verhuisd, waar kan ik mijn garantie laten afhandelen?
   Je kunt in overleg met een Alpina-verkooppunt in je (nieuwe) buurt terecht voor garantie.

  Onderhoud

  • Welk advies geven jullie als het gaat om onderhoud van mijn fiets?

   - Controleer regelmatig de bandenspanning. Dit voorkomt vroegtijdige slijtage van de banden en verhoogt het fietsplezier.

   - Houd de ketting schoon en op de juiste spanning en smeer deze af en toe. Ook dit voorkomt vroegtijdige slijtage.

   - Houd de fiets schoon en zoveel mogelijk droog en smeer de fiets regelmatig in met een roestwerend middel. Een schone, droge en beschermde fiets betekent langer plezier van je fiets!

   - Wij adviseren alle verbindingen (boutjes, moertjes, verlichting en aansluitingen, etc.) in het najaar in te smeren met vaseline. Al deze verbindingen moeten ook regelmatig gecontroleerd worden of ze goed en vast gemonteerd zitten. 

  • Wat is het nut van een servicebeurt?
   Wij raden je aan om je Alpina-fiets, binnen drie maanden na aankoop, voor een servicebeurt aan te bieden bij je Alpina-dealer. Nu deze is ingereden, kan je fiets goed worden afgesteld.