Bel

  Veilig op de fiets!

  Wanneer het om de fiets van je kind gaat, staat veiligheid voorop. Daarom zijn Alpina-fietsen voorzien van de belangrijkste eisen om het fietsen voor jouw kind zo veilig mogelijk te maken. Zo hebben alle fietsen een bel, anti-slippedalen, een terugtraprem en besteden we veel aandacht aan de kwaliteit van het frame, zodat deze zo stevig mogelijk is.

  Remmen

  Remmen

  Alle Alpina-fietsen hebben een terugtraprem. Daarnaast hebben veel fietsen (vooral de grotere maten) één of twee handremmen. Zo leert jouw kind op verschillende manieren te remmen.

  Verlichting

  Zichtbaarheid & Verlichting

  Op alle Alpina-fietsen zit reflectie, zowel achterop als op de trappers. Daarnaast hebben alle fietsen vanaf 20 inch LED-verlichting voor en achter, met uitzondering van de Alpina Brave & Alpina Comet (de crossfietsjes). LED-verlichting op batterijen fietst een stuk prettiger dan een zware dynamoaandrijving!

  Kettingkasten

  Kettingkasten

  De kettingkasten van Alpina-fietsen hebben niet alleen de mooiste details, maar zijn ook bijzonder veilig. Alle kettingkasten zijn gesloten, zodat je er niet met je jas of tas tussen kan komen.

  Slot

  Slot

  De fietsen vanaf 20 inch (op de crossfietsjes na) hebben een goedgekeurd AXA-slot. Wel zo handig wanneer de fiets regelmatig op school of de sportclub neergezet wordt.

  Veiligheidstip

  Veiligheidstip:

  Koop een kinderfiets nooit ‘op de groei’. Voor beginnende fietsertjes is het fijn als ze, zittend op het zadel, met de voeten goed bij de trappers kunnen. Om zonder vallen op- en af te stappen en goed hun balans te houden, moeten kinderen hun beide voeten op de grond kunnen zetten. Wel zo veilig!

  Kies je juiste maat